Træ du gerne vide? En Primer til træ udendørs møbler

For mange mennesker er træ indbegrebet byggemateriale til møbler, både indendørs og ud. Der er en træmøbler form der passer til ethvert budget og indretning–fra rustikke kvist loveseats til classis cedar Adirondack stole til sofistikerede teak borde og bænke.

I virkeligheden, sorterne af træ svimlende. Der skal du vælge? Hvordan skal du sørge for det? Og er et miljøvenligt valg for udendørs møbler, træ?

Typer af træ

Først forstå at hårdttræ er ikke nødvendigvis hårdt og blødt træ er ikke altid blød. Vilkårene henviser blot til typen af træ som træ er fremstillet: hårdttræ fra broad-leafed træer, og nåletræ fra nål-bærende træer.

Alle træ havemøbler kan rengøres med varmt vand og mildt rengøringsmiddel.

Her er de mest almindelige typer af træ, der anvendes i konstruktionen af udendørs møbler.

Redwood er en holdbar hårdttræ, dyrkes på vestkysten af Nordamerika (kyst redwood) og i Kina (Dawn redwood.) Redwood er straight-kornet med en rødlig farve, og har en høj modstand mod termitter og rådne. Behandles ordentligt, kan det vare mere end 25 år.

Redwood høstet i nordamerikanske reduceres primært fra private jorder, der er udlagt til tømmer brug. 95% af disse områder høstes over tidligere – det vil sige, de er ikke jomfru, gamle vækst skove. Kysten redwood kan vokse til 130 fod på bare 30 år.

Cedar er en nordamerikansk nåletræ, lys i farven og naturligvis splinter gratis. Det modstår insekter, mug, mug og forfald, og det weathers godt. Med ordentlig pleje kan det sidste 25 år. Cedar er en hurtig producenten, er det en ressource, der fornyer relativt hurtigt.

Teak er måske den mest eftertragtede af udendørs møbler woods og med god grund. Det er en honning brun hårdttræ, der er meget modstandsdygtig over for rådne og henfald og vil sidste 50 år eller længere, mdf plader pris selv hvis venstre udendørs året rundt. Teak er nu høstet primært fra plantager i Sydøstasien. Svindende fiskebestande og høj forbrugernes efterspørgsel har samlet for at lave pris af teak soar.

Den høje pris på teak har gjort andre tropiske hårdttræ, såsom roble, shorea, jarrah og eucalyptus populære. Alle disse træsorter er tætte, holdbare, og stå op godt til vejret.

Jarrah, som er rødlig eller Rosa, der er høstet i Australien fra regeringen-forvaltede skove at sikre genplantning af skov.

Shorea, dyrket i Indonesien og Malaysia, er stærkere og tungere end teak men på grund af den store mængde, er normalt prissat lavere. Både jarrah træ og shorea vil vare op til op til 50 år.

Roble er en gylden, forholdsvis let hårdttræ høstes hovedsagelig fra tørre tropiske skove i Sydamerika. Det vil vare op til 25 år.

Tropiske eucalyptus er en indfødt i Australien og er værdsat for sin modstand mod rot og smukke udseende. Ligeledes vil det sidste årtier.

Tropisk hårdttræ bliver vejr til en sølvskinnende finish over tid, medmindre behandles to gange om året med teak eller andre møbler olie.

Pine er en overkommelig nåletræ, der er høstet i mange varianter fra forskellige dele af verden, men især fra amerikansk skove. Alle er gule farve med brun knob og er fremragende til farvning. Trykimprægneret fyrretræ vil vare i 20 år, men ubehandlet, pine har lav rot-modstand. Det skal males, farves eller forsegles og opbevares indendørs om vinteren.

Willow, cypress, elletræ og andre træer med bøjelig grene bruges til bent-kvist møbler. Willow er især vedvarende, som når det er skåret, to eller flere skud vil vokse ud af stump af den afskårne stykke. Høstet ordentligt, vil willow fortsætte med at vokse skære efter opskæring.

Hvis du bruger kvist møbler udendørs, spray eller pensel på en god kvalitet klart udvendige lak og bruge møbler kun i et fredet område.

Er det miljøvenlige?

Forest Stewardship Rådet (FSC) attesterer tømmer skove rundt om i verden, selv om kun en lille procentdel af tømmer produceret globalt er FSC-certificeret. Hvis du er meget bekymret over fremtiden for verdens wood supply, kigge efter en FSC-mærket på undersiden af møbler stykke eller hængende tag.

Hvis du ikke er så strenge i visninger, kan du ønsker at overveje møbler lavet af træ, høstet fra ansvarligt regering-forvaltede skove eller fra plantager, der vokser træer meget ligesom gårde dyrke andre afgrøder. Derudover ifølge hårdttræ Manufacturers’ Association er høst niveauer af amerikanske hårdttræ langt under niveauerne af vækst, således at dobbelt så meget træ vokser hvert år, som er høstet.

Alternativt kan du vælge at købe møbler fremstillet af regenereret træ – dvs træ der tidligere blev brugt til forbrugsvarer og som har været refashioned i nye møbler. Derudover genanvendt nogle virksomheder tilbyder træ møbler-møbler lavet af genanvendt paller eller laden træ. Du kan finde en delvis notering her

Når man overvejer de økologiske konsekvenser for at købe træ møbler, bør du også kigge på levetiden af træ. Mest træ stykker sidste årtier–mere end længe nok for træets kilde skal fornys.

Så uanset om du går rustikke eller elegante, kan træ godt være et klogt valg for din udendørs møbler. Tag plads– og slappe af!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>